De Stoomtrein

vrijdag 18 december 2009

Start
Omhoog
Mijn 4e verjaardag
Op Jacobeintje
Op ponyrijles
De Stoomtrein
Pakjesavond
Kerstdiner op Overbos

 

De laatste week van de zomervakantie zijn we bij oma Petra wezen logeren. In deze week hebben we allemaal hele leuke uitstapjes gemaakt, op één va de dagen zijn wijn met oma Petra, tante Nanet en mijn nichtjes Robyn en Rymke met de stoomtrein van Apeldoorn naar Dieren.
Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Tussen Apeldoorn en Dieren rijdt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleef je een dagje spoorvervoer uit het verleden.
Een unieke combinatie van stoomtrein en salonboot, hierbij bekijk je de Veluwe vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Daar stap je over van spoor op water en vaar je met een salonboot over de kronkelende IJssel van Dieren naar Zutphen. Deze historische stad is echt een bezoekje waard. Dit prachtige 'rondje' is echt compleet als je de NS-boemeltrein van Zutphen naar Apeldoorn neemt.

Hieronder een kleine impressie:

 

 

Start | Mijn 4e verjaardag | Op Jacobeintje | Op ponyrijles | De Stoomtrein | Pakjesavond | Kerstdiner op Overbos

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 11/21/09